Chociaż na pewnym poziomie prawdą jest, że walczą ze sobą, razem są o wiele lepsi niż każdy z osobna. Używam poduszek powietrznych, aby uzupełnić WDH, tzn. ustawiam je najlepiej jak potrafię, najpierw z WDH. Czy to tylko wysokość przedniego nadkola, czy lepiej, jeśli masz dostęp do wagi CAT.
Proces, który działa najlepiej dla mnie, polega na pozostawieniu 5 do 8 psi w poduszkach, dodaniu przyczepy i wyregulowaniu WDH, aby przedni błotnik powrócił do wysokości zbliżonej do fabrycznej lub obciążenia przedniej osi do tej samej wagi osi, co bez obciążenia. Następnie wykończ z dowolną ilością powietrza, aby nadać ciężarówce około cala pochylenia. Zapewnia to wspaniałą jazdę, doskonałą kontrolę tylnego zawieszenia, gdy natrafisz na wyboiste drogi, dziury itp. i wygląda na to, że Twoja ciężarówka praktycznie nie ma żadnego obciążenia.
To jest mój proces, gdy myślę, że mam około 900 funtów lub więcej między obciążeniem dyszla a ładunkiem na skrzyni. Jeśli masz tylko około 600 funtów statycznego obciążenia dyszla, możesz łatwo obejść się tylko z poduszkami powietrznymi. Dotyczy to generalnie przyczep kempingowych lub zamkniętych przyczep samochodowych itp. Płaska lub wywrotka generalnie zapewnia nieco więcej miejsca, ponieważ nie mają wiatru ani fali dziobowej ciężarówki, która pcha i ciągnie cię tak bardzo, jak przejeżdża.