RAM 1500 Diesel Forum banner
61 - 77 of 77 Posts
Dla mojego ignoranckiego ja, myślę, że patrzę na SOTF w ten sam sposób, w jaki patrzyłem na moje tunery Superchips/Diablo do moich poprzednich ciężarówek. Można było wgrać mapę, która była lepsza do holowania, mapę, która jest lepsza dla oszczędności paliwa lub mapę, która była lepsza dla osiągów. Być może technologia i inżynieria są na tyle zaawansowane, że wszystko to jest faktycznie zawarte w jednej mapie z @GDE i nie ma potrzeby stosowania oddzielnych map? Nie wiem.
Przynajmniej jeden tuner oferuje mapę 1 stopnia w 20 KM / 40 KM. Nie wiem, jakie są zalety mapy 20 KM w porównaniu do mapy 40 KM lub odwrotnie, ale myślę, że musi być coś innego, w przeciwnym razie dlaczego mieliby oferować taką opcję? Jeśli jest różnica, to SOTF miałoby dla mnie sens. Ponadto (i tylko myślę na głos, ponieważ nie mam pojęcia, czy to możliwe), jeśli byłbyś w stanie SOTF do innej mapy, która włącza/wyłącza DEF lub hamowanie turbosprężarką lub (wstaw opcję tutaj) z jakiegokolwiek powodu....wtedy SOTF miałoby dla mnie również sens.
Mogę to wszystko zrobić z moim SOTF, mogę dodać, usunąć dowolną opcję na dowolnym poziomie.

Jaki jest cel strojenia SOFT? Nie ma producentów OEM, którzy to robią, producenci trzymają się jednego strojenia, które działa we wszystkich warunkach.
Wiele OEM ma wiele poziomów, nawet Civic mojej siostry ma przycisk Econo.... a cała branża tuningowa dla silników Diesla w pick-upach w Ameryce Północnej opiera się na SOTF, jeszcze nie znalazłem dla nich żadnego strojenia, wszystkie są ''SOTF'', i dlaczego? Ponieważ tego chcą ludzie. Zgadzam się jednak, że SOTF na fizycznym przełączniku, aby oszukać czujnik, nie jest dobrym rozwiązaniem, ale mój tak nie działa.

Wiele OEM ma wiele poziomów, nawet Civic mojej siostry ma przycisk Econo.... a cały przemysł tuningowy dla ciężarówek z silnikiem Diesla w Ameryce Północnej opiera się na SOTF, muszę jeszcze znaleźć dla nich jeden tuning, wszystkie są ''SOTF'', i dlaczego? Ponieważ tego chcą ludzie. Zgadzam się jednak, że SOTF na fizycznym przełączniku, aby oszukać czujnik, nie jest dobrym rozwiązaniem, ale mój tak nie działa.
Tryby w większości OEM (Ford, GM i Chrysler) to różne logiki skrzyni biegów dla punktów zmiany biegów, harmonogramu blokowania, nie zmieniają one poziomów mocy silnika powyżej oceny SAE, którą certyfikują. Niektóre zmniejszą moc/moment obrotowy w warunkach rozgrzewania lub w przypadku przegrzania. Jedynymi firmami, które oferują wiele poziomów mocy, są BMW, Mercedes itp. w pojazdach z wyższej półki. Ponownie, tam certyfikują najwyższą ocenę, a niższe oceny są dla mniej doświadczonych kierowców, aby nie zrobili sobie krzywdy. Czy mierzysz ciśnienie w cylindrach w swoich różnych ustawieniach? Jak dużą różnicę widzisz w szybkości spalania B90 dla czasu trwania stopni i gdzie występuje B50 w stopniu kąta korby? Wszystkie te elementy zmienią się dla każdego poziomu mocy i są krytyczne dla określenia żywotności silnika.

Tryby w większości OEM (Ford, GM i Chrysler) to różne logiki transmisji dla punktów zmiany biegów, harmonogramu blokowania, nie zmieniają one poziomów mocy silnika powyżej oceny SAE, którą certyfikują. Niektóre zmniejszą moc/moment obrotowy w warunkach rozgrzewania lub w przypadku przegrzania. Jedynymi firmami, które oferują wiele poziomów mocy, są BMW, Mercedes itp. w pojazdach wysokiej klasy. Również tam certyfikują najwyższą ocenę, a niższe oceny są dla mniej doświadczonych kierowców, aby się nie skrzywdzili. Czy mierzysz ciśnienie w cylindrach w swoich różnych ustawieniach? Jak dużą różnicę widzisz w szybkości spalania B90 dla czasu trwania w stopniach i gdzie występuje B50 w stopniu kąta korby? Wszystkie te wartości zmienią się dla każdego poziomu mocy i są krytyczne dla określenia żywotności silnika.
Tak, wszystko zmierzyłem.

Discussion starter · #67 ·
Próbuję tu zrozumieć....

GDE, jeśli zabezpieczenia zapasów są włączone w tuningu, czy to nie powinno wszystko sprawdzać?

Czy kupujesz i testujesz tuningi innych osób i sprawdzasz dane B50 i B90? Twarde liczby byłyby miłe. Zamiast rzucać oskarżenia, daj klientom dokładne porównania. Chciałbym zobaczyć kilka twardych liczb na temat żartu Reckless Randy'ego z tuningu!

Jeśli sprzedawałbym tuning, miałbym twarde dane, dlaczego mój tuning był lepszy niż czyjkolwiek inny. Chyba że naprawdę tak nie było ......

Nie rozumiem, dlaczego zawsze źle mówisz o MR Tuning lub "tuningu z północy". Nie sprzedajesz tuningu delete, więc porównanie do tego tuningu jest bezcelowe. Porównaj swój tuning z jego tuningiem z zachowanymi emisjami. Rzeczy, które przeczytałem na temat tego, co mówisz o MR Tuning, są powodem, dla którego wybrałem Reckless. Dzięki za nic...

Próbuję tu zrozumieć....

GDE, jeśli zabezpieczenia magazynowe są włączone w tuningu, czy nie powinno to wszystko kontrolować?

Czy kupujesz i testujesz tuningi innych osób i sprawdzasz dane B50 i B90? Twarde liczby byłyby miłe. Zamiast rzucać oskarżenia, daj klientom dokładne porównania. Chciałbym zobaczyć kilka twardych liczb na temat żartu Reckless Randy'ego z tuningu!

Jeśli sprzedawałbym tuning, miałbym twarde dane na temat tego, dlaczego mój tuning jest lepszy od czyjegoś innego. Chyba że naprawdę tak nie było ......

Nie rozumiem, dlaczego zawsze źle mówisz o MR Tuning lub "tuningu z północy". Nie sprzedajesz tuningu usuwającego, więc porównanie do tego tuningu jest bezprzedmiotowe. Porównaj swój tuning z jego tuningiem z zachowanymi emisjami. Rzeczy, które przeczytałem na temat tego, co mówisz o MR Tuning, są powodem, dla którego wybrałem Reckless. Dzięki za nic...
Z pewnością nie polecilibyśmy Reckless, nie jestem pewien, skąd to się wzięło. Testy, które przeprowadzamy, kosztują setki tysięcy, nie stać nas na przeprowadzenie tych samych testów na tuningu konkurencji. Kup MRTune, a w razie potrzeby możemy go dla Ciebie przejrzeć. Jestem pewien, że konkurenci nie mają tych danych, to był żart.

Discussion starter · #69 ·
Pierwsze wrażenia:

W końcu dostałem z powrotem mój ECU i jeździłem dzisiaj ciężarówką przez kawałek. To bardzo dobry program. Dostałem program do usunięcia stage 1 i jest bardzo mało dymu. Nie otrzymałem jeszcze informacji o jego programie do skrzyni biegów. Poniższe dane dotyczą fabrycznego programu do skrzyni biegów. Jedynym problemem, jaki miałem, jest to, że na desce rozdzielczej wyświetla się "Filtr DPF prawie pełny". Odłączyłem czujnik i to ma rozwiązać problem po wykasowaniu kodu błędu. Wcześniej nie było żadnych instrukcji ani wskazówek, co odłączyć, ale on odpowiada na SMS-y.

0-60 = 6,68, 1/4 mili = 14,82@91,84

Znacznie szybciej niż program Reckless.
Doładowanie jest stabilne podczas jazdy ze stałą prędkością i w ogóle nie ma trzepotania turbiny.
Myślę, że założę osobny wątek na temat recenzji MR Tune, zamiast umieszczać go pod tym nagłówkiem.

GDE, czy możesz zrobić nam wszystkim przysługę i wyprowadzić się poza USA, aby wrócić do gry na 2 etapie?
LOL, to się nie wydarzy, na razie będziesz musiał trzymać się nowicjuszy, jeśli szukasz nielegalnego tuningu. To gówno jest również nielegalne w Kanadzie, po prostu jeszcze tego nie egzekwują.

Moim zdaniem ludzie lubią wysokie osiągi, ale wiedzą, że wysokie EGT zwykle towarzyszą tym ustawieniom podczas holowania. SOTF daje to, co najlepsze z obu światów. Opcje wysokiej mocy, gdy nie holujesz, i sterowalne EGT z niższymi ustawieniami mocy podczas holowania.
To dokładnie to, co robi mój siostrzeniec w swoim starszym cummins ram z tunerem ręcznym.

Pierwsze wrażenia:

W końcu dostałem swój ECU z powrotem i jeździłem dzisiaj ciężarówką całkiem sporo. To bardzo dobry tuning. Dostałem tuning stage 1 delete i jest bardzo mało dymu. Nie otrzymałem jeszcze informacji o jego tuningu skrzyni biegów. Poniższe dane dotyczą fabrycznego tuningu skrzyni biegów. Jedynym problemem, jaki miałem, jest to, że na desce rozdzielczej pojawia się komunikat "Filtr DPF prawie pełny". Odłączyłem czujnik i to ma rozwiązać problem po wykasowaniu kodu błędu. Brak jakichkolwiek instrukcji ani wskazówek, co odłączyć, ale on odpowiada na SMS-y.

0-60 = 6,68, 1/4 mili = 14,82@91,84

Znacznie szybciej niż tuning Recklessa.
Doładowanie jest stabilne podczas jazdy ze stałą prędkością i w ogóle nie ma trzepotania turbosprężarki.
Myślę, że założę osobny wątek na temat MR Tune Review zamiast umieszczać go pod tym nagłówkiem.
Czy nadal masz filtr i tym podobne w standardowym wydechu z tym tuningiem? Wybacz moją ignorancję, ale czy ten komunikat może się pojawiać, ponieważ tuning faktycznie zatyka wydech znacznie szybciej tym "dymem", ponieważ musiałbym pomyśleć, że wydech w tej usuniętej/strojonej ciężarówce nie byłby tak czysty? I czy problem po prostu nie będzie się pogłębiał z filtrem w środku, niezależnie od tego, czy czujnik jest podłączony i zgłasza to, czy nie? Myślę, że zatkałby się jeszcze szybciej, ponieważ nie ma cyklu katalitycznego, który by go wypalił i regularnie czyścił? Może coś pomijam i się mylę.
Ponownie, nie jestem w tym ekspertem i wiem jeszcze mniej niż większość o DPF i konfiguracji wydechu, ponieważ wszystko to zostało usunięte z mojego przez poprzedniego właściciela i zostało mi to sprzedane w ten sposób przez dealera.

Discussion starter · #74 ·
Nie, wszystkie elementy wydechu zostały usunięte, ale niektóre z czujników, które były w wydechu, po prostu związałem opaskami zaciskowymi. Musisz je faktycznie odłączyć od wiązki przewodów.

😆 🤣 nielegalne środki prawne, ty naiwna osobo. Nie wiesz, o czym mówisz, więc powinieneś przestać mówić, panie mądralo! Smh! 28 USC 3002 15A 😏.
19 Corpus Juris Secundum.
Ustawa o ochronie prywatności z 1974 r., sekcja 7A1.
Dowiedz się, kim jesteś, zanim zaczniesz mówić o legalnym i nielegalnym.
Legalne to świat Szatana.
Nielegalne to świat Stwórcy.
Mythical Truthz na YouTube.
Dołączyłeś 29 minut temu, a twój pierwszy post jest bezsensowny i nieistotny. Niezbyt duży wkład. Musisz zrobić trochę badań, aby dowiedzieć się, że każda nieautoryzowana modyfikacja w systemie emisji lub ECM pojazdu jest nielegalna. Następnie poszukaj definicji nielegalnego. Następnie zbadaj GDE, myślę, że przekonasz się, że nie są naiwni. Następnie pomyśl, zanim ponownie opublikujesz, docenilibyśmy wkład, a nie nieprawidłową i atakującą retorykę.

Edycja 27/5
Ciekawe, jego post (#74) zniknął

Discussion starter · #76 · (Edited)
Mój stary wątek.... Pomyślałem, że dam aktualizację. Ostatnio dostałem strojenie sofy Martina na drugim ecm. Całkiem fajne, ale ma jedną rażącą wadę. Resetuje się do standardowego strojenia za każdym razem, gdy pojazd jest uruchamiany. Musisz więc wybrać, które strojenie chcesz za każdym razem, gdy uruchamiasz pojazd. Zdecydowanie wolę zwykłe strojenie 50 KM, które jest jedynym strojeniem na ecm. To najlepsze wszechstronne strojenie. Może @GDE wróci do gry z obecną administracją. Dobrze mieć opcje i konkurencję. Obecnie strojenie usuwania Martina jest najlepsze, jeśli chcesz usunąć.

Niedawno dostałem strojenie sofy Martina na drugim ecm. Całkiem fajne, ale ma jedną rażącą wadę. Resetuje się do standardowego strojenia za każdym razem, gdy pojazd jest uruchamiany. Musisz więc wybrać, które strojenie chcesz za każdym razem, gdy uruchamiasz pojazd.
Myślę, że masz na myśli strojenie SOF Martina (MRtuning), a nie strojenie sofy lol. Strojenie sofy odnosi się do tandetnego tunera, który zbankrutował.

Ta 'wada', o której mówisz, oznacza tylko, że jesteś na standardowym poziomie mocy, gdy ciężarówka się uruchamia, a następnie z łatwością wybierasz wyższe poziomy mocy. Nie nazwałbym tego wadą. Jeśli poświęcenie czasu na naciśnięcie przycisku ci przeszkadza, cóż, chciałbym mieć twoje problemy :ROFLMAO: :ROFLMAO:

• Like
Reactions: VIKING1500
61 - 77 of 77 Posts