RAM 1500 Diesel Forum banner
61 - 80 of 146 Posts
Więc poprzednie problemy z połączeniem, z którymi się borykałem, były całkowicie moją winą. Uważam, że źle podłączyłem kabel obejścia zabezpieczeń. W każdym razie, wszystko podłączyłem i mam kolejne pytanie.

Miałem włączoną kontrolkę Check Engine, a kontrolka świec żarowych migała przerywanym światłem. Połączyłem się z silnikiem za pomocą alfaOBD i otrzymałem następujący kod:
Kod błędu: P06BC
Wydajność obwodu świecy żarowej cylindra 4
Błąd przerywany
Żądana lampka ostrzegawcza błędu 'WŁ.'
Usunąłem usterkę i po ponownym uruchomieniu ciężarówki kontrolka silnika zgasła. Jednak kontrolka świec żarowych nadal migała przerywanym światłem.

Czy ktoś wie, czy muszę połączyć się z innym modułem, aby usunąć błąd?

Więc poprzednie problemy z połączeniem, z którymi się borykałem, były całkowicie moją winą. Uważam, że źle podłączyłem kabel obejścia zabezpieczeń. W każdym razie, wszystko podłączyłem i mam kolejne pytanie.

Miałem włączoną kontrolkę Check Engine, a kontrolka świec żarowych migała sporadycznie. Połączyłem się z silnikiem za pomocą alfaOBD i otrzymałem następujący kod:

Usunąłem usterkę i po ponownym uruchomieniu ciężarówki kontrolka silnika zgasła. Jednak kontrolka świec żarowych nadal miga sporadycznie.

Czy ktoś wie, czy muszę połączyć się z innym modułem, aby usunąć błąd?
Jeśli jest to usterka sporadyczna i jej nie naprawisz, nie będzie miało znaczenia, ile razy ją usuniesz, powróci.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

Nie potrzebowałem wiązki obejściowej do mojego 2016 roku, więc to dla mnie nowość.

Zastanawiam się, czy w ogóle wyłączyłem kontrolkę świec żarowych, czy też moje działania wyłączyły tylko MIL?
Po wyczyszczeniu kodu sprawdź kody ponownie. Jeśli nadal tam jest, sprawdź dane zamrożonej ramki i powinno to dać ci pojęcie, jak długo jest ustawiony. MIL może zaświecić się dopiero po określonej liczbie wykrytych błędów.

Przepraszam, jeśli to pytanie zostało zadane/odpowiedzi, czy można wyłączyć kontrolę trakcji lub funkcję zapobiegającą poślizgowi? Nie zdawałem sobie sprawy, jak natrętna jest ta funkcja w głębokim śniegu. Poszedłem na ryby na lodzie na zamarzniętym jeziorze, które miało kilka stóp śniegu i nie byłem pod wrażeniem tej funkcji bezpieczeństwa. W pewnym momencie pomyślałem, że mogę nie wyjść ze śniegu, skończyło się na użyciu 4 low. Odbiera to również radość z kręcenia brody na gładkim lodzie. Zamówiłem MX i powinien tu być w przyszłym tygodniu. Jeśli ktoś wyłączył tę funkcję, czy mógłby mi dać pomysł, gdzie ją znaleźć?
Dziękuję

Przepraszam, jeśli to pytanie zostało zadane/odpowiedziane, czy można wyłączyć kontrolę trakcji lub funkcję antypoślizgową?
Nie można wyłączyć kontroli trakcji/ESC pojazdu za pomocą AlfaOBD, jest to część systemu ABS.
Kiedy idziesz grać na lodzie, wyciągnij bezpiecznik F26, ale będziesz chciał go wymienić przed jazdą po ulicach, ponieważ to wyłączy ABS.

Nie można wyłączyć kontroli trakcji/ESC pojazdu za pomocą AlfaOBD, jest to część systemu ABS.
Kiedy idziesz grać na lodzie, wyciągnij bezpiecznik F26, ale będziesz chciał go wymienić przed jazdą po ulicach, ponieważ spowoduje to wyłączenie ABS.
Obawiałem się, że tak właśnie jest. Nie pomyślałem o wyciągnięciu bezpiecznika, ponieważ w jednej minucie unosiliśmy się na skorupie, a w następnej minucie byliśmy w głębokich rzeczach i nie mogliśmy zrozumieć, dlaczego czuliśmy się, jakbyśmy nie mieli werwy.
Dziękuję za info

Oto, co zrobiłem, żeby móc to wszystko wyłączyć w locie, w trybie 2WD lub 4WD.

Attachments

• Like
Reactions: Kazimodo
Przeszukalem Google i znalazłem ten zestaw... 100% plug and play. Świecą pełną jasnością i są podłączone do okablowania oświetlenia otoczenia w drzwiach.

Jeśli/kiedy będę miał dodatkową gotówkę, mogę to wypróbować.

googlowałem i znalazłem ten zestaw... 100% plug and play. Świecą pełną jasnością i są podłączone za pomocą okablowania oświetlenia otoczenia w drzwiach.

Jeśli/kiedy będę miał dodatkową gotówkę, mogę to wypróbować.

To mniej więcej dwa razy więcej gotówki niż to, co kupiłem; ale o wiele łatwiej! Nieco inna funkcja, ale spełnia swoje zadanie.

Mając nadzieję na radę
Ja mam 2018 ED z dostrojonym ECM GDE. Właśnie kupiłem zapasowy ECM z 2017 roku i przygotowuję się do jego zainstalowania za pomocą aplikacji AlphaOBD i adaptera portu Bluetooth OBD. Czy muszę również kupić/zainstalować obejście modułu zabezpieczeń OBD? Dzięki za pomoc!

Mam ED 2018 z dostrojonym ECM GDE. Właśnie kupiłem zapasowy ECM z 2017 roku i przygotowuję się do jego zainstalowania za pomocą aplikacji AlphaOBD i adaptera portu Bluetooth OBD. Czy muszę również kupić/zainstalować obejście modułu zabezpieczeń OBD?
Tak, będziesz potrzebować kabla obejścia bramki bezpieczeństwa. To miejsce robi naprawdę dobre uprzęże: Security Module Bypass | KaodTech

Szybkie pytanie, ile wszyscy płacą za swoje OBDLINK MX+? Zacząłem się temu dzisiaj przyglądać i doznałem szoku cenowego w wysokości 168 $ plus podatki kanadyjskie.

WOW, namretsud, sprawdziłem mój plik i były one za 80 $ CDN zaledwie kilka miesięcy temu, teraz 168 $, ten sam link.
'''''''''''' wszyscy skoczyli w cenie ''''''''''''''''''''' :
-----------------------------------
najtańszy model L 11 $ CDN

61 - 80 of 146 Posts