Witajcie wszyscy. Obecnie szukam zamiennej miski olejowej z filtrem do pierwszego serwisu skrzyni biegów. Zauważyłem w Internecie mnóstwo misek olejowych, które mniej więcej wyglądają tak samo, z ogromnymi różnicami w cenach, zaczynając od 95 dolarów i dochodząc do 275 dolarów. Zauważyłem, że Mopar ma wersję wyprodukowaną w USA, która podobno jest przeznaczona do 8HP40/45 stosowanych w samochodach i ciężarówkach z silnikami 3.6L V6 i można je kupić za 100 dolarów z zestawem śrub. Numer części dla 8HP70 naszej ciężarówki to 68225344AA i pochodzi z Niemiec i można go kupić za około 185 dolarów ze śrubami. Na zdjęciach wyglądają identycznie! Oba wyprodukowane przez Filtran. Czy ktoś wie, jakie są różnice i czy są one wymienne? Mogę założyć, że nasz numer części mieści więcej oleju, ale czy ktoś to potwierdził? Cholera, znalazłem nawet kilka misek olejowych BMW i Audi, które wyglądały na pasujące... i tańsze niż Mopar... prawdopodobnie ta sama część z numerem części BMW lub Audi. Zastanawiam się tylko, czy ktoś ma o tym wiedzę z pierwszej ręki. Dziękuję. John